Καθαρισμός Δερμάτινων και Γούνινων Χαλιών

Τα χειροποίητα γούνινα και δερμάτινα χαλιά, προσφέρουν ζεστασιά, ξεχωριστή διακοσμητική νότα, φινέτσα, στυλ, πολυτέλεια και καλαισθησία στο χώρο που βρίσκονται. Εκτός από το μεγάλο κόστος αγοράς τους απαιτούν και εξειδικευμένη συντήρηση, άλλωστε όλοι οι κατασκευαστές συστήνουν καθαρισμό τους σε εξειδικευμένο καθαριστήριο.

Υπάρχουν πολλά διαφορετικά είδη χαλιών που εμπίπτουν στη συγκεκριμένη κατηγορία.

Ενδεικτικά αναφέρουμε τα συνηθέστερα:

*Κλασσικό δερμάτινο χαλί με τρίχα (συνήθως ολόκληρο το δέρμα από κάποιο άγριο ζώο cheetah, ζέβρα, αντιλόπη, gazelle κτλ)

*Cowhide (δέρμα από ολόκληρη αγελάδα εκτροφής)

*Leather Puzzle (χαλί patchwork με σύνθεση από διαφορετικά δέρματα ραμμένα στο χέρι)

*Shaggy Leather (το ευρέως διαδεδομένο τα τελευταί χρόνια, χαλί τύπου shaggy με δερμάτινη σύνθεση)

*Γούνινα χαλιά (φυσική γούνα από ολόκληρο ζώο coyote, αρκούδα, ρακούν, πρόβατο ή τεχνητή βιομηχανοποιημένη γούνα με φόδρα ή όχι)

*Χαλί με Οπτικές Ίνες (Carpet with optical fibers / μοντέρνο χαλί ……….με οπτικές ίνες)

*Συνδυασμός Δέρματος και Γούνας (Γούνινο χαλί συνήθως πρόβατο ή αλεπού, με μπορντούρα αγελαδινού δέρματος με φυσικά χρώματα ή βαμμένο)

*Sheepskin (Χαλάκι από ολόκληρο πρόβατο φυσικό ή βαμμένο σε διάφορα χρώματα)

Φυσικά σε αυτή την κατηγορία των εξειδικευμένων χαλιών θα μπορούσαμε να συμπεριλάβουμε τα sizal, coco και baboo carpets.

Με βάση τα παραπάνω γίνεται αντιληπτό ότι υπάρχουν πολλές μέθοδοι καθαρισμού ανάλογα με το είδος.
Οι συνηθέστερες είναι:

– Καθαρισμός με νερό και σαπούνι (ελεγχόμενης υγρασίας)

– Βιοκαθαρισμός με ξηρό αφρό power foam.

– Καθαρισμός με μείγμα από οικολογικούς διαλύτες νανοτεχνολογίας ειδικών εφαρμογών.

– Ξηρός καθαρισμός με στερεό σαπούνι και ανασυγκρότηση του υδρολιπιδικού φιλμ.

– Luxury Dry Cleaning με εφαρμογή leather conditioner.

Επίσης απαιτούνται ειδικές τεχνικές όπως φυσικό στέγνωμα χωρίς έκθεση στο ήλιο, αφαίρεση κόμπων όπου υπάρχουν, ευθυγράμμιση σχήματος, μικροεπισκευές όπου χρειάζεται και φυσικά αποκατάσταση της στιλπνότητας ( λιπαρότητας) και των φυσικών ιδιοτήτων του δέρματος ή της γούνας, με λιπαντικά, λάδι ή leather conditioner. Πάντα η εφαρμογή ενός υλικού εξαρτάται από την επεξεργασία που έχει γίνει κατά την κατασκευή του δερμάτινου/γούνινου χαλιού, εξ ου και οι άρτιες τεχνικές γνώσεις του καθαριστή είναι αρωγός του ποιοτικού καθαρισμού και της άψογης συντήρησης του.

Στην Clean ‘n’ Carry διαθέτουμε την τεχνογνωσία να διαχωρίσουμε την ποιότητα ενός δερμάτινου ή γούνινου χαλιού και να επιλέξουμε την ενδεδειγμένη μέθοδο καθαρισμού. Να εφαρμόσουμε το κατάλληλο εγκεκριμένο οικολογικό καθαριστικό όπως και το ανάλογο λιπαντικό και γυαλιστικό.

Ουσιαστικά προσφέρουμε βαθύ, ποιοτικό καθαρισμό αφαιρώντας σκόνη, ακάρεα, μύκητες, βακτήρια, στερεά κατάλοιπα. Άλλα και συντήρηση με ασφάλεια, άριστα αποτελέσματα όπως αναζωογόνηση, ζωντανή, λαμπερή εμφάνιση και θρέψη σε βάθος. Η φύλαξη των χειροποίητων δερμάτινων και γούνινων χαλιών γίνεται σε ειδικά διαμορφωμένο, για τα συγκεκριμένα είδη, χώρο των εγκαταστάσεών μας.

Φυσικά η εταιρεία μας αναλαμβάνει είτε στις εγκαταστάσεις μας, είτε στο χώρο σας, τον καθαρισμό και τη συντήρηση σε δερμάτινα και γούνινα έπιπλα, μαξιλάρια, καλλύματα κλπ.

Εμπιστευθείτε το δερμάτινο ή γούνινο χαλί σας στους ειδικούς…και καθαρίσατε!

Απόστολος Κόγκας
Γενικός Διευθυντής

Ολοκλήρωση άρθρου

Δείτε επίσης ...