Καθαρισμός Στρωμάτων Ξενοδοχείων

Σύμφωνα με την τροποποίηση της  υπ’ αρ. 216/08.01.2015 υπουργικής απόφασης  που δημοσιεύθηκε στο 2ο τεύχος της εφημερίδας της κυβερνήσεως στις 20/10/2016, Αρ. Φύλλου 3387 με θέμα: «Καθορισμός τεχνικών και λειτουργικών προδιαγραφών και βαθμολογούμενων κριτηρίων για τα ξενοδοχεία και κατάταξη αυτών σε κατηγορίες αστέρων» στο κριτήριο 4.27

 αναφέρεται ως υποχρεωτικός ο καθαρισμός στρωμάτων σε ετήσια βάση για όλα τα αστέρια. Αναφέρει δε ότι: Απαιτείται πιστοποιητικό ή σχετική απόδειξη καθαριστηρίου ή ύπαρξη ειδικής συσκευής  Καθαρισμού στρωμάτων (ατμοκαθαριστής) στο ξενοδοχείο εκτός αν καλύπτεται το Συγκεκριμένο κριτήριο με άλλο τρόπο, π.χ. εγγύηση κατασκευαστή.

Έστω και με καθυστέρηση σχεδόν δύο δεκαετιών ήρθε νομοθετική ρύθμιση να επιβάλλει  τον κατά πολλούς αυτονόητα επιβεβλημένο ετήσιο καθαρισμό  στρωμάτων σε χώρους φιλοξενίας. Σαφώς όμως υπάρχουν κάποιες ασάφειες (ως συνήθως) μέσα στη διάταξη.

Α) Απαιτείται πιστοποιητικό καθαριστηρίου. Τα καθαριστήρια δεν είναι οργανισμοί (φορείς, κέντρα) πιστοποίησης, πολλώ δε μάλλον εκπαιδευτικά ιδρύματα  ώστε να χορηγούν πιστοποιήσεις. Τα καθαριστήρια είναι επιχειρήσεις που οφείλουν να πιστοποιηθούν από έγκριτους φορείς και εν συνεχεία να παρέχουν τις υπηρεσίες τους με επαγγελματισμό και ευσυνειδησία. Φυσικά μπορούν να παρέχουν στους πελάτες τους βεβαιώσεις σχετικές με τον εξοπλισμό ή τα υλικά που χρησιμοποίησαν κατά τη διάρκεια των εργασιών τους.

Β) Απαιτείται Σχετική απόδειξη καθαριστηρίου. Οποιοδήποτε εγκεκριμένο καθαριστήριο, εγγεγραμένο στην αρμόδια ΔΟΥ , το σχετικό επιμελητήριο εκδίδει πάντοτε Τιμολόγια παροχής υπηρεσιών που επιβεβαιώνουν την παρεχόμενη υπηρεσία της εταιρείας. Μπορεί όμως οποιοδήποτε καθαριστήριο να προσφέρει μια τόσο εξειδικευμένη υπηρεσία.

Γ) Η αναφορά στον ατμοκαθαριστή, σε οποιονδήποτε γνωρίζει τα βασικά, δεν λέει απολύτως τίποτα καθώς ο βιοκαθαρισμός στρωμάτων δεν γίνεται με ατμό. Μόνο ένας επαγγελματίας μπορεί να χρησιμοποιήσει σε ειδικές συνθήκες ξηρό ατμό κατά τον καθαρισμό του στρώματος.

Δ) Όσο για την εγγύηση κατασκευαστή, δείτε τι λένε οι μεγαλύτεροι κατασκευαστές:

Η εγγύηση από τον κατασκευαστή εξασφαλίζει, ατέλειες στα υλικά εξαιτίας κακοτεχνίας ή ελαττωματικών υλικών.

Tempur

Ένα πολύ λερωμενο στρωμα χάνει την εγγύηση το.

Media

Η εγγύηση από τον κατασκευαστή εξασφαλίζει την αντοχή και την ποιότητα του στρώματος που επιλέξατε. Ρωτήστε για αυτήν πριν την αγορά σας

Technostrom

Πουθενά δεν αναφέρεται ότι εξασφαλίζεται η “καθαριότητα” του στρώματος λόγω κατασκευής.

Στην ουσία του θέματος, οι πιστοποιημένοι επαγγελματίες καθαριστές, παρέχουν υψηλού επιπέδου υπηρεσίες βιοκαθαρισμού στρωμάτων, με ευσυνειδησία και επαγγελματισμό. Το κέρδος από τη λήψη της συγκεκριμένης υπηρεσίας είναι:

  • Βαθύς καθαρισμός όλων των στρωμάτων
  • Εγκεκριμένο πιστοποιητικό καθαρισμού
  • Πιο ευχάριστος και υγιής ύπνος για τους επισκέπτες
  • Ενίσχυση της εικόνας και της φήμης του ξενοδοχείου
  • Διατήρηση της ποιότητας του στρώματος
  • Τιμολόγιο παροχής υπηρεσιών
  • Βεβαίωση εφαρμογής πιστοποιημένων οικολογικών υλικών
  • Ολική απορρύπανση του στρώματος
  • Απαλλαγή από ακάρεα, μύκητες, βακτήρια, μικροοργανισμούς

Επιλέξτε την Clean ‘n’ Carry για τον καθαρισμό των στρωμάτων σας….και κοιμηθείτε ήσυχοι!

Για οποιαδήποτε διευκρίνιση ή περαιτέρω πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνήσετε

Ολοκλήρωση άρθρου

Δείτε επίσης ...