Επιλογή Εταιρείας Καθαρισμού Ταπήτων

Εταιρικό Προφίλ

Αξιόπιστη, πολυδιάστατη, σύγχρονη. Αυτή είναι η Clean ‘n’ Carry! Ελληνική επιχείρηση, που ιδρύθηκε το 1988, από τον Απόστολο Κόγκα.

Εστιασμένη στην ολόπλευρη υποστήριξη των  πελατών της, επενδύει διαρκώς σε καινοτόμες ιδέες για να δίνει λύσεις υψηλής προστιθέμενης αξίας.

Με κύριο άξονα το υψηλής εκπαίδευσης ανθρώπινο δυναμικό της και με συνεχή, μεθοδική προσπάθεια και σεβασμό στους συνεργάτες της, διευρύνει διαρκώς την τριακονταετή  παρουσία της και προσβλέπει στο μέλλον με σιγουριά και αισιοδοξία.

ΕΞΕΙΔΙΚΕΥΜΕΝΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

Η Clean‘n’Carry εξειδικεύεται στον καθαρισμό – συντήρηση – φύλαξη τόσο χειροποίητων, όσο και μηχανοποίητων χαλιών και μοκετών. Με συνεχές όραμα ανάπτυξης, η εταιρία δημιούργησε τμήματα όπως:

 • Καθαρισμού υφασμάτινων και δερμάτινων σαλονιών
 • Βιοκαθαρισμού στρωμάτων
 • Επιδιόρθωσης χαλιών και μοκετών σε κρόσσια, ρέλια κτλ.
 • Ενοικίασης χαλιών και μοκετών εκδηλώσεων
 • Πώλησης καινούργιων αλλά και μεταχειρισμένων ταπήτων
 • Καθαρισμού γραφείων και επαγγελματικών χώρων

Επιλογή Εταιρείας
Καθαρισμού Ταπήτων

Η συνεχής εξέλιξη στην βιομηχανία καθαρισμού τόσο σε εξοπλισμό, όσο και σε υλικά, συνδυαζόμενα με την εμπειρία και το μεράκι του επαγγελματία καθαριστή ταπήτων, σας διασφαλίζει ότι υπάρχουν αξιόπιστες επιχειρήσεις που αξίζουν να τους δείξετε την εμπιστοσύνη σας.

Πώς όμως θα επιλέξετε ένα αξιόπιστο ταπητοκαθαριστήριο και όχι κάποιον αλεξιπτωτιστή στο χώρο του καθαρισμού χαλιών; Εμείς σας συστήνουμε κάποιους τρόπους για να κάνετε πιο εύκολα την επιλογή σας.

 • Επιβεβαιώστε ότι η εταιρεία που επιλέξατε είναι εγγεγραμμένη στο Σωματείο Ταπητοκαθαριστηρίων Αττικής. Το Σ.Τ.Α. φροντίζει με σεμινάρια και ημερίδες να ενημερώνει τους συναδέλφους για νέες τεχνικές και υλικά, για την προστασία του περιβάλλοντος και όλα τα πιθανά προβλήματα που κατά καιρούς ανακαλύπτουμε σε διάφορα χαλιά και μοκέτες.

Οι εγγεγραμμένοι συνάδελφοι διαθέτουν κάρτα μέλους, φέρουν το σήμα του σωματείου στα Δελτία Παραλαβής των χαλιών σας και ανάλογη σηματοδότηση υπάρχει στα φορτηγά των εταιρειών.

 • Επιβεβαιώστε ότι όντως η επιχείρηση είναι ταπητοκαθαριστήριο. Τελευταία εμφανίζονται σωρηδόν, υποτιθέμενες επιχειρήσεις καθαρισμού και φύλαξης χαλιών, δραστηριότητα όμως που ασκούν επικουρικά με κύρια δραστηριότητα τον καθαρισμό κτηρίων, τον καθαρισμό ρούχων ή τις ταχυμεταφορές.
 • Ζητήστε να σας ενημερώσουν αν διαθέτουν σύγχρονο μηχανολογικό εξοπλισμό και κατάλληλες κτηριακές εγκαταστάσεις (υπαρκτές, όχι φωτογραφίες) για καθαρισμό και φύλαξη χαλιών. Απειλήστε… με επίσκεψη στην έδρα της επιχείρησης.

 • Μιλήστε με κάποιον υπεύθυνο της εταιρίας, ρωτήστε για τα βασικά είδη χαλιών και μοκετών και για τους τρόπους καθαρισμού ενός χαλιού. Σε 30 δεύτερα θα αναγνωρίσετε τον πραγματικό επαγγελματία.

  Ζητήστε σαφή τιμοκατάλογο των υπηρεσιών που χρειάζεστε και αναρωτηθείτε μήπως οι πολύ χαμηλές τιμές συνοδεύονται και από αναλόγου ποιότητας υπηρεσίες.


Στην Clean‘n’Carry είμαστε πάντα στη διάθεσή σας, να σας ξεναγήσουμε στις εγκαταστάσεις μας και να δείτε ολοκληρωμένη την διαδικασία καθαρισμού του χαλιού σας.

Μέσα από την ιστοσελίδα μας μπορείτε να δείτε αναλυτικό τιμοκατάλογο και πιστοποιήσεις. Για οποιαδήποτε πληροφορία καλέστε μας 210 55 99 438.

Ερωτήσεις
Απαντήσεις

Η εταιρεία μας, με αίσθημα κοινωνικής ευθύνης, παρουσιάζει ενημερωτικούς οδηγούς, προκειμένου, να σταθεί αρωγός στο καταναλωτικό κοινό που αναζητά υψηλού επιπέδου υπηρεσίες καθαρισμού.

Το συγκεκριμένο ενημερωτικό φυλλάδιο σκοπό έχει:

Πρώτον, να οριοθετήσει το πλαίσιο επιλογής  εταιρείας καθαρισμού χαλιών για τον χρήστη.

Δεύτερον, να βοηθήσει στην κατανόηση των βασικών αρχών  καθαρισμού, συντήρησης και φύλαξης  χαλιών και μοκετών.

Τρίτον, να δώσει απαντήσεις στις συχνότερες ερωτήσεις που άπτονται της δραστηριότητάς μας.

Ακολουθεί μια σειρά από ερωτοαπαντήσεις που ευελπιστούμε ότι θα δώσουν σαφή επεξήγηση στις απορίες σας.

Με χαρά θα ακούσουμε οποιαδήποτε ερώτηση έχετε και μας έχει διαφύγει.

Κάθε πότε πρέπει να καθαρίζω το χαλί μου;

Φυσικά η απάντηση διαφοροποιείται ανάλογα με το αν υπάρχουν στο σπίτι κατοικίδια, μικρά παιδιά και γενικότερα από την βαριά ή όχι χρήση του χαλιού.Τα χαλιά είναι ζωντανοί οργανισμοί, εάν τα αποθηκεύσουμε βρώμικα, οδηγούνται με μαθηματική ακρίβεια στην καταστροφή.

Οι ειδικοί στον κλάδο της κλωστοϋφαντουργίας, προτείνουν, τον καθαρισμό των χαλιών, ανελλιπώς ετησίως.
Ο τακτικός βαθύς επαγγελματικός καθαρισμός πέραν του ότι εξαφανίζει τα αλλεργιογόννα, προστατεύει από απώλεια ινών το χαλί σας η οποία οφείλεται στην τριβή των ινών με τους ρύπους.

Καθαρίζονται όλα τα είδη χαλιών;

Φυσικά και καθαρίζονται όλα τα είδη ταπήτων. Διαφοροποιούνται οι μέθοδοι καθαρισμού και τα υλικά. Άλλη μέθοδο θα χρησιμοποιήσουμε για τον καθαρισμό ενός χειροποίητου Nain και άλλη για μια ακρυλική μοκέτα.

Όλοι οι πιστοποιημένοι επαγγελματίες ταπητοκαθαριστές έχουν την τεχνογνωσία και την υποδομή να ακολουθήσουν το πρωτόκολλο διαλογής των προς καθαρισμό χαλιών, επιλέγοντας την ενδεδειγμένη μέθοδο καθαρισμού, πάντα με οικολογικά, υποαλλεργικά, φιλικά προς των άνθρωπο και το περιβάλλον υλικά για την επεξεργασία τους.

Είναι ασφαλές για το παιδί μου το χαλί μετά τον καθαρισμό;

Ασφαλές δεν είναι, πριν τον καθαρισμό, λόγω του μικροβιακού φορτίου και των μικροοργανισμών που ζουν μέσα στη σύνθεσή του, προκαλώντας από ένα απλό εξάνθημα, μέχρι σοβαρά αναπνευστικά προβλήματα.

Η ιδιαιτερότητα με τα παιδιά είναι, πως παρότι θα αυξήσουν τον όγκο της ρύπανσης στα στρωμένα στο σπίτι χαλιά, είναι παράλληλα πολύ ευαίσθητα σε αυτήν. Οπότε στην περίπτωση που έχετε παιδιά στην οικογένεια, ο τακτικός επαγγελματικός καθαρισμός και η απορρύπανση είναι πολύ σημαντικά προκειμένου να κρατήσετε τα χαλιά σας σε άψογη κατάσταση αλλά και υγιεινά για τους αγαπημένους σας.

Γιατί να μην πλύνω τα χαλίά μου μόνος/η μου;

Για πολλούς λόγους! Δεν γνωρίζετε εάν το χαλί σας πλένεται και ίσως το καταστρέψετε!

Δεν έχετε τα κατάλληλα υλικά και τον ανάλογο εξοπλισμό με αποτέλεσμα να δημιουργηθούν φθορές. Δεν έχετε τρόπο να κάνετε «αποστράγγιση» του νερού με αποτέλεσμα το χαλί σας να ξεχειλώσει, να ξεβάψει, να ξεθωριάσει κ.τ.λ.

Δεν γίνεται να κάνετε αξιόπιστη απολύμανση. Όπως δεν πλένετε μόνοι σας το κοστούμι σας ή το καλό σας ταγιέρ έτσι δεν θα πλύνετε και το χαλί σας μόνοι σας…

Τα χαλιά μου πέραν της υψηλής αντικειμενικής τους αξίας, έχουν τεράστια συναισθηματική αξιά για μένα. Πως διασφαλίζομαι;

Ένα χαλί αντίκα, οικογενειακό κειμήλιο, υψηλής αξίας είναι πρόκληση για τον ταπητοκαθαριστή.

Μεγάλο ποσοστό εταιρειών καθαρισμού και φύλαξης ταπήτων έχει μακροχρόνια εμπειρία, κατάλληλο εξοπλισμό και οργανωμένες εγκαταστάσεις προκειμένου να αναλάβει υψηλής ευθύνης εργασίες καθαρισμού, όπως η συντήρηση χειροποίητων χαλιών, ευαίσθητων μεταξωτών ή πολύ περισσότερο χειροποίητα χαλιά αντίκες.

Δική σας ευθύνη είναι μέσω συστάσεων ή έρευνας αγοράς να κάνετε την σωστή επιλογή ταπητοκαθαριστηρίου.

Τι είναι το ριζικό χειροποιήτο πλύσιμο που αναφέρεται σε διάφορες ιστοσελίδες;

Αρχικά πλύσιμο, σημαίνει επεξεργασία καθαρισμού με την χρήση άφθονου νερού. Αναφερόμαστε λοιπόν σε υγρό και όχι στεγνό καθαρισμό.

Με αυτή την επεξεργασία, η οποία πλησιάζει πολύ τις παραδοσιακές μεθόδους καθαρισμού, ο τάπητας πλένεται όχι μόνο επιφανειακά αλλά και σε βάθος, με τη χρήση μεγάλων ποσοτήτων νερού, που διοχετεύονται και στις δύο μεριές του χαλιού, πάνω και κάτω μεριά, αποβάλλοντας έτσι τη σκόνη και τους ρύπους που βρίσκονται στο βάθος του κόμπου.

Χειροποίητο χαρακτηρίζεται, διότι κατά τη διάρκεια της επεξεργασίας, όλες οι φάσεις καθαρισμού γίνονται με την προσωπική εργασία και επίβλεψη του τεχνίτη κάτι που του επιτρέπει να εντοπίσει τα πιο βρώμικα μέρη του χαλιού, πλένοντας και ξεβγάζοντάς τα καλύτερα, ώσπου να φτάσει στο επιθυμητό αποτέλεσμα δηλαδή, ένα τέλεια πλυμένο και καθαρισμένο χαλί, απαλλαγμένο από κάθε είδους βρωμιά, σκόνη και μικρόβια.

Η φύλαξη των ταπήτων χρεώνεται επιπλέον; Αν τα παραλάβω το καλοκαίρι θα πληρώσω λιγότερα χρήματα και πότε πρέπει να τα πάρω;

Η φύλαξη χρεώνεται, ανάλογα με την τιμολογιακή πολιτική κάθε επιχείρησης. Αν οι χώροι φύλαξης φυλάσσονται και ασφαλίζονται, το πιθανότερο είναι το κόστος να μετακυλήσει στον πελάτη. Προκειμένου να επωφεληθείτε από πιθανή έκπτωση σε περίπτωση άμεσης παράδοσης θα πρέπει να παραλάβετε τα χαλιά σας συνήθως σε 15 - 30 ημέρες από την παράδοσή τους.

Σημαντικό είναι να γνωρίζετε ότι, σε περίπτωση φύλαξης τα χαλιά πρέπει να παραδοθούν στους πελάτες μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου του έτους. Μετά το πέρας της συγκεκριμένης ημερομηνίας, οι λογαριασμοί, σε όλα σχεδόν τα ταπητοκαθαριστήρια επιβαρύνονται με χρεωστικά φύλαξης.

Οι χρεώσεις διαφέρουν από επιχείρηση σε επιχείρηση και με βασική προϋπόθεση, βάση του νόμου, ότι έχει εξοφληθεί ο λογαριασμός του προηγούμενου έτους.

Γιατί μικροί λευκοί κόμποι εμφανίστηκαν στην επιφάνεια του χειροποίητου χαλιού μου;

Οι άσπροι ή μπεζ κόμποι, που εμφανίζονται κάποια στιγμή στο χειροποίητο χαλί μας, είναι αναπόφευκτο κατασκευαστικό χαρακτηριστικό του χαλιού. Δημιουργούνται από διακοπές στο στημόνι (βαμβακερό νήμα συνήθως), όταν το χαλί είναι ακόμα στον αργαλειό, καθώς είναι αδύνατον με ένα μονοκόμματο νήμα να υφάνουμε ολόκληρο χαλί, για αυτό, το συγκεκριμένο πρόβλημα εμφανίζεται συνήθως στα μεγαλύτερα χαλιά.

Για την ακρίβεια, σε κάθε τελείωμα του νήματος, αυτό συνδέεται με τον επόμενο κώνο νήματος με κόμπο, προκειμένου να συνεχιστεί η πλέξη. Όταν το χαλί είναι καινούργιο, το πέλος καλύπτει αυτούς τους λευκούς κόμπους.

Με την πάροδο του χρόνου, τη χρήση και την πτώση του ύψους του πέλους, αυτοί οι κόμποι αποκαλύπτονται. Επισημαίνουμε, ότι οι κόμποι αυτοί δεν θα πρέπει ποτέ να κοπούν, γιατί αυτό θα μπορούσε να δημιουργήσει αδυναμία και αστάθεια στα στημόνια, τα θεμέλια του χαλιού με επακόλουθο να αρχίσουν να λύνονται κόμποι.

Clean 'n' Carry
Επιδιορθώσεις

Ο κλάδος της ταπητουργίας, συνδέεται άρρηκτα με τον κλάδο του καθαρισμού - συντήρησης ταπήτων. Η Clean‘n’Carry παρέχει ολοκληρωμένες υπηρεσίες καθαρισμού και φυσικά υψηλής ποιότητας επιδιορθώσεις χαλιών.

Διαθέτουμε πλήρως οργανωμένο τμήμα επιδιορθώσεων, όπου δεξιοτέχνες τεχνίτες επιδιορθώνουν κρόσσια, ούγιες, σπασμένα στημόνια, τρύπες, ξεχειλώματα σε χειροποίητα χαλιά όλων των τύπων. Επίσης με σύγχρονες μηχανές αναλαμβάνουμε αντικατάσταση κροσσιών, κόψιμο-ρέλιασμα μοκετών, κολλάρισμα σε τύπου χειρός χαλιά, τοπικές βαφές, antique wash, peeling και άλλες εξειδικευμένες εργασίες.

Σε κάθε πρόβλημα που έχει το χαλί σας υπάρχει λύση, η Clean‘n’Carryη λύση επί τάπητος.

Για οποιαδήποτε διευκρίνιση ή περαιτέρω πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνήσετε 210 5599438

Αν μια χρονία δε στρώσω το πλυμένο μου χαλί και απλά το φυλάξω, τον επόμενο χρόνο θα χρειάζεται εκ νέου πλύσιμο;

Η απάντηση δεν είναι μία για όλα τα είδη ταπήτων. Μοκέτες και ακρυλικά χαλιά απλά πρέπει να ελέγχονται για φθορές. Τα μάλλινα χαλιά όμως και ιδιαιτέρως τα χειροποίητα, πρέπει να συντηρούνται μια φορά το χρόνο.

Έτσι θα επιτύχουμε την αναζωογόνηση του μαλλιού και τη σωστή φροντίδα του. Σε κάθε περίπτωση που αποφασίσετε να μην το στείλετε σε επαγγελματίες καθαριστές, τουλάχιστον πριν το στρώσετε, ανοίξτε το για λίγες ώρες και αερίστε το σε κάποιον ανοιχτό χώρο. Κάντε έναν διεξοδικό έλεγχο. Αλλά ακόμα και αν δεν προτίθεστε να το στρώσετε, είναι σωστό, μετά τη πάροδο ενός έτους, να το αερίσετε και ύστερα βάλτε το ξανά για φύλαξη κατά προτίμηση σε υφασμάτινη θήκη.

Να χρησιμοποιούμε ταμπλέτες καταπολέμησης για το σκόρο;

Το ολοκληρωμένο επαγγελματικό οικολογικό πλύσιμο και καθάρισμα των χαλιών εξασφαλίζει ταυτόχρονα και την αντισκορική τους προστασία για δύο (2) ολόκληρα χρόνια, εφόσον παραμένουν συσκευασμένα.

Έτσι, αποφεύγονται τυχόν αλλεργίες (αλλεργικό άσθμα - δερματοπάθειες) που μπορεί να πλήξουν την οικογένειά σας. Τα επώνυμα μάλλινα μηχανοποίητα Ελληνικά χαλιά είναι από κατασκευής αντισκορικά, τα χειροποίητα όμως όχι και είναι ιδιαιτέρως ευάλωτα στον σκόρο.

Σε κάθε περίπτωση μην βάζετε σκοροαπωθητικά μέσα στο χαλί αλλά στον περιβάλλοντα χώρο ή χρησιμοποιήστε κάποιο φυσικό σκοροαπωθητικό (λεβάντα, καφές).

Πότε θα πρέπει να χρησιμοποιώ υπόστρωμα;

Η χρήση υποστρώματος ή αντιολισθητικού συνιστάται στα λεπτότερα σε πάχος χαλιά καθώς εμποδίζει την ολίσθησή του και διευκολύνει το χαλί να παραμείνει στη θέση του.

Επίσης, το υπόστρωμα παρέχει περισσότερη μαλακή μάζα, παρατείνοντας έτσι τη διάρκεια ζωής του χαλιού σας εμποδίζοντας το σπάσιμο του πέλους, το προστατεύει από την επαφή με αιχμηρά αντικείμενα, π.χ. μυτερά τακούνια, προσφέρει ανατομικό περπάτημα και από αισθητικής άποψης δίνει μια ομολογουμένως αρχοντική αίσθηση.

Clean 'n' Carry
Αντιολισθητικό

Το αντιολισθητικό υπόστρωμα πάχους μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε όλους τους τύπους μοκετών και χαλιών χωρίς να αφήνει υπολείμματα ή κόλλα.

Ο βασικότερος λόγος χρήσης του δεν είναι άλλος παρά η ασφάλεια που προσφέρει ώστε να αποφεύγονται οι "τούμπες" και τα σκοντάμματα κυρίως για τα μικρά παιδία και τους μεγαλύτερους σε ηλικία ανθρώπους.

Επιπρόσθετα προστατεύει τόσο το κάτω μέρος των χαλιών σας όσο και το πάτωμα από την τριβή που δημιουργείται μεταξύ τους καθώς βαδίζουμε επάνω τους. Διευκολύνει το καθάρισμα με την ηλεκτρική σκούπα. Ένας επίσης σημαντικός λόγος για να τοποθετήσετε υποστρώματα στα χαλιά σας είναι ότι προσφέρει μαλακότερο πάτημα, σας δίνει την αίσθηση της χαλάρωσης όπως και της ηρεμίας.

Τέλος βοηθάει στην μόνωση από τον ήχο και το κρύο συμβάλλοντας επίσης στην προστασία του χαλιού από τη μούχλα και την υγρασία. Το αντιολισθητικό υπόστρωμα χαλιών και μοκετών διατίθεται σε διάφορες διαστάσεις είναι ανθεκτικό και οικολογικό.

Για οποιαδήποτε διευκρίνιση ή περαιτέρω πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνήσετε 210 5599438

Γιατί διαφέρουν τα κρόσσια ενός χαλιού;

Κρόσσια: είναι τα νήματα στην άκρη κάθε υφάσματος τα οποία αντί να δεθούν αφήνονται ελεύθερα για διακόσμηση.

Το μήκος, το πάχος, η ποιότητα και η πλέξη των κροσσιών εξαρτάται από την ύφανση του χαλιού και τον τεχνίτη που το έφτιαξε. Ορισμένες φορές τα κρόσσια κόβονται κοντά, άλλες φορές μακριά, κάποιες άλλες στη μία μεριά κοντά και στην άλλη μακριά και στα παλαιότερα χαλιά ενδέχεται να δημιουργούν πλεξούδες καθώς ξεκινούσαν θηλιά στον αργαλειό ή να μην υπάρχουν καθόλου, καθώς το χαλί αρχίζει ή τελειώνει με κιλίμι.

Στην πλειοψηφία των χαλιών τα κρόσσια είναι βαμβακερά καθώς έχουν βαμβακερό στημόνι, θα συναντήσουμε όμως πολλές φορές μάλλινα, μεταξωτά και άλλα κρόσσια. Ο τύπος ή το μήκος των κροσσιών ενός χαλιού δεν έχει μεγάλη σχέση με την αξία ή την ποιότητά του, σίγουρα διακοσμεί το χαλί, ενίοτε δε, οριοθετεί τον τύπο του χαλιού.

Γιατί τα χειροποίητα χαλιά έχουν ορισμένες ατέλιες;

Τα χειροποίητα χαλιά έχουν ατέλειες διότι είναι «χειροποίητα». Αυτή είναι η προστιθέμενη αξία, το ενδιαφέρον και το χαρακτηριστικό του χαλιού. Στα νομαδικά χαλιά, οι περισσότερες παραλλαγές δεν έχουν δημιουργηθεί εσκεμμένα, απλά οφείλονται στο γεγονός ότι η κατασκευή τους είναι πρακτικά πολύ πιο δύσκολη καθώς οι συνεχείς μετακινήσεις, τους αναγκάζουν να έχουν μικρότερους αργαλειούς, όχι σταθερά βαφεία και πολλές φορές να χρησιμοποιούν υπόλοιπα νημάτων σε σχέση με τους υφαντές ενός σταθερού υφαντουργείου.

Οι αργαλειοί που χρησιμοποιούνται σε αγροτικές περιοχές συνήθως είναι πολύ απλοί οριζόντιοι αργαλειοί τοποθετημένοι στο δάπεδο, γεγονός που καθιστά πολύ πιο δύσκολο το δέσιμο των κόμπων γι αυτό και συνήθως είναι χοντρόκομπα χαλιά που πιθανά να χάνουν τη δημιουργία ενός τέλεια συμμετρικού χαλιού. Ο μεταναστευτικός τρόπος ζωής, αντικατοπτρίζεται συχνά, με ιδιαίτερη δύναμη και ζωτικότητα και κάποιες φορές με μικρές ατέλειες.

Το χαλί μου παρουσιάζει διάφορες σκιές / αποχρώσεις, αυτό αποτελεί σφάλμα ή ελάττωμα του χαλιού;

Δεν υπάρχει σφάλμα στο χαλί. Αυτό που βλέπετε είναι γνωστό ως Abrash (αμπράζ). Το “abrash” είναι τουρκική λέξη και σημαίνει “εν μέρει χρωματισμένο”, εφέ που εμφανίζεται στα χειροποίητα χαλιά λόγω διαφορών στις αποχρώσεις των νημάτων προκαλώντας διαφοροποιήσεις που προσθέτουν στη μοναδικότητα του χαλιού.

Συνήθως εμφανίζεται σε οριζόντιες λωρίδες στην κατεύθυνση της ύφανσης. Αυτή η διαφορά στις αποχρώσεις απαντάται συχνά στα χαλιά των νομάδων και συμβαίνει όταν ο υφαντής χρησιμοποιεί νήμα βαμμένο με χρωστική ύλη η οποία δεν έχει ακριβώς την ίδια απόχρωση με την προηγούμενη παρτίδα. Το 'abrash”, επομένως, προσθέτει περισσότερο χαρακτήρα και γοητεία στο χαλί και μας υπενθυμίζει, επίσης, τις συνθήκες εργασίας του υφαντή του χαλιού.

Γιατί το χαλί μου χνουδιάζει;

Δεν είναι ασυνήθιστο για ένα καινούριο μάλλινο μηχανοποίητο χαλί ή πολύ περισσότερο, ένα χειροποίητο χαλί, να χνουδιάζει. Στη διάρκεια των πρώτων εβδομάδων χρήσης του το περίσσευμα μαλλιού που έχει παγιδευτεί μέσα στο πέλος κατά την κατασκευή του, αρχίζει να ανεβαίνει στην επιφάνεια και βαθμιαία ελευθερώνεται. Ανάλογα με τον τύπο του χαλιού το περιττό χνούδι σταδιακά εξαφανίζεται.

Όσον αφορά τα Περσικά χαλιά, το χνούδι συνήθως εξαφανίζεται μετά από 1-2 σκουπίσματα με την ηλεκτρική σκούπα. Στην περίπτωση των Ινδικών χαλιών ενδέχεται να απαιτηθεί μεγαλύτερο χρονικό διάστημα. Σε κάποια gabbeh η ολοκλήρωση της αποχνούδησης μπορεί να χρειαστεί μήνες και πιθανά και μηχανική παρέμβαση τεχνικού μετά τον καθαρισμό. Δεν υπάρχει κανένας λόγος ανησυχίας, αλλά η προσπάθεια να επιταχυνθεί η φυσική διαδικασία καταλήγει μόνο στην πρόκληση φθοράς στο χαλί σας.

Μην σκουπίζετε καθημερινά "βίαια" προκειμένου να κερδίσετε χρόνο.

Η συμβουλή μας είναι να έχετε υπομονή και με τη φυσιολογική χρήση θα δείτε ότι το χνούδιασμα επιβραδύνεται βαθμιαία και τελικά σταματά.

Πόσο αποτελεσματικά για τον καθαρισμό των χαλιών μας είναι τα οικολογικά καθαριστικά - απορρυπαντικά;

Στην παγκόσμια βιομηχανία απορρυπαντικών, υπάρχουν σήμερα δεκάδες πιστοποιημένα οικολογικά, καινοτόμα προϊόντα, φιλικά προς το περιβάλλον και τον άνθρωπο, που μετά από μελέτη, έρευνα και πειραματισμό σε πραγματικές συνθήκες καθαρισμού, αποδεδειγμένα όχι μόνο κάνουν την δουλειά τους με εξαιρετικά αποτελέσματα, αλλά πολλές φορές είναι καλύτερα και από τα συμβατικά προϊόντα καθαρισμού.

Τα νέας τεχνολογίας οικολογικά υλικά λειτουργούν με μικροδιάσπαση, αποδίδοντας τα μέγιστα δυνατά αποτελέσματα σε σχετικά σύντομο χρόνο.

Επιλέξτε τέτοια προϊόντα, ανασύρετε την οικολογική σας ευαισθησία, κάθε φορά που θα χρειαστεί να καθαρίσετε έναν λεκέ στο χαλί σας. Προτιμήστε ένα ταπητοκαθαριστήριο που αποδεδειγμένα χρησιμοποιεί τέτοια υλικά, επιβραβεύστε με την εμπιστοσύνη σας την επιχείρηση που επενδύει, με όραμα στο μέλλον.

Ως γνωστόν «το περιβάλλον το δανειστήκαμε από τα παιδιά μας».

Διαβάστε ακόμα ...