Καθαρισμός Σκαφών Αναψυχής

Το συγκεκριμένο άρθρο αποσκοπεί σε μια γενική ενημέρωση, σχετικά με τον καθαρισμό και την συντήρηση σκαφών αναψυχής, yachts αλλά και ιστιοπλοϊκών.

Πρωτίστως θα πρέπει να διαχωρίσουμε ότι η συντήρηση σκαφών αναψυχής χωρίζεται σε δύο βασικές κατηγορίες:

α) Τις ειδικές εργασίες συντήρησης του σκάφους, όπως καθαρισμός μηχανοστασίου, σεντίνας, καταστρώματος, δεξαμενών,

 το γυάλισμα deck, ανοξείδωτων και ξύλινων επιφανειών αλλά και η αφαίρεση στρειδώνας.

β) Ο συμβατικός καθαρισμός και απολύμανση των χώρων ανάπαυσης (σαλόνια, καμπίνες) αλλά και του εσωτερικού του σκάφους ντουλάπες, πιλοτήριο, έπιπλα μπάνιο, κουζίνα κτλ.

Τόσο για την πρώτη όσο και για την δεύτερη κατηγορία καθαρισμού θα πρέπει να απευθυνθείτε σε εξειδικευμένα συνεργεία, τα οποία να διαθέτουν την κατάλληλη εκπαίδευση, πιστοποιημένα υλικά, σύγχρονο εξοπλισμό αλλά και την τεχνογνωσία και μεθοδικότητα για να ανταποκριθούν σε μία τόσο απαιτητική υπηρεσία.

Άλλωστε είτε είστε ιδιοκτήτης ενός σκάφους αναψυχής για ιδιωτική χρήση, είτε το ναυλώνεται για επαγγελματική εκμετάλλευση, γνωρίζετε καλύτερα από εμένα πως η σωστή, τακτική συντήρηση είναι κατά πολύ προτιμότερη από την αντικατάσταση οποιουδήποτε μέρους του εξοπλισμού του σκάφους.

Για την σεντίνα, τη δεξαμενή καυσίμων ή τη γάστρα θα αφήσω τους ειδικούς να σας ενημερώσουν. Επιτρέψτε μου όμως, δεδομένης της 35 ετούς εμπειρίας μου στο χώρο, να σας ενημερώσω σχετικά με τον συμβατικό καθαρισμό αυτών που γνωρίζω πάρα πολύ καλά….στρώματα, σαλόνια, μοκέτες κτλ.

Στα σκάφη αναψυχής, όπως σε κάθε πλεούμενο, δημιουργείται ένας «εκρηκτικός» συνδυασμός. Από τη μιά έχουμε υψηλά επίπεδα υγρασίας, αρμύρα, κλειστούς κλιματιζόμενους χώρους, εναλλαγή στεγνού βρεγμένου, διάβρωση μονώσεων…

Ιδανικές συνθήκες δηλαδή για την ανάπτυξη μικροοργανισμών, βακτηρίων, μικροβίων, σε συνάρτηση δε, με την θερμοκρασία του χώρου δημιουργούν ιδανικό βιότοπο για τα πασίγνωστα πλέον…ακάρεα! Από την άλλη μέσα στο σκάφος συναντάς πολλά διαφορετικά υλικά για συντήρηση ύφασμα, δέρμα, alcantara, τεχνόδερμα, inox, ξύλο, πλαστικό….

Πώς να αντιμετωπίσεις τόσο δύσκολες συνθήκες, πόσα διαφορετικά υλικά χρειάζεσαι, πόσα καθαριστικά, πόσες και ποιές μηχανές ... Ουάου!

Στην εποχή της πληροφορίας δεν είναι και τόσο τρομακτικά τα πράγματα. Απλά για να μην «μπλέξεις» με 5 – 6 διαφορετικά συνεργεία, θα πρέπει να κάνεις μια σοβαρή έρευνα αγοράς προκειμένου να καταλήξεις σε μια εταιρεία που να καλύπτει το σύνολο των υπηρεσιών, αν αυτό είναι εφικτό.

Στον Ελλαδικό χώρο υπάρχουν αρκετές αξιόπιστες εταιρείες που μπορούν με υπευθυνότητα και επαγγελματισμό να σας δώσουν λύσεις σε όλα τα παραπάνω.

Εγώ έχω την χαρά να διευθύνω μία από αυτές και μπορώ να σας διαβεβαιώσω ότι:

Η Clean ‘n’ Carry διαθέτει εξειδικευμένο τμήμα καθαρισμού σκαφών αναψυχής, γιοτ (yacht), θαλαμηγών αλλά και υπηρεσίες καθαρισμού σε κότερα, ταχύπλοα, ιστιοπλοϊκά, ιπτάμενα δελφίνια και επιβατηγά πλοία.

Χρησιμοποιεί τελευταίας τεχνολογίας εξοπλισμό, εγκεκριμένα οικολογικά υλικά και είναι πιστοποιημένη για τον καθαρισμό μοκετών, χαλιών, στρωμάτων και ταπετσαριών επίπλων.

Η Clean ‘n’ Carry διαθέτει πλειάδα φορητών επαγγελματικών μηχανών (spray-extraction, ψεκασμού αναρρόφησης, turboμηχανές στερεών καταλοίπων, προηγμένης τεχνολογίας ατμοκαθαριστές, περιστροφικές μηχανές πλύσης ή μηχανές ξηρού καθαρισμού όλες με σήμανση CE) προκειμένου να ανταποκριθεί σε οποιαδήποτε ανάγκη καθαρισμού στο εσωτερικό ενός σκάφους αναψυχής όπως, σαλόνια, δερμάτινοι καναπέδες, πολυθρόνες, επενδύσεις αλκαντάρα alcantara/suede, στρώματα, μοκέτες, κουρτίνες ρόμαν.

Η εταιρεία μας εφαρμόζοντας τη μέθοδο καθαρισμού micro-splitting προσφέρει πραγματικά βαθύ καθαρισμό συνδυάζοντας μικρό διάστημα στεγνώματος και σχετικά άμεσο χρόνο χρήσης του σκάφους.

Σε πολύ συμφέρουσες τιμές μπορούμε να αναλάβουμε την αδιαβροχοποίηση όλων των ινωδών επιφανειών του σκάφους  προσφέροντας μια αόρατη ασπίδα προστασίας.

Πέραν των προαναφερομένων επαγγελματίες καθαριστές της εταιρείας μας, αναλαμβάνουν τον καθαρισμό, συντήρηση, απολύμανση σε ξύλινες ή inox επιφάνειες, πλαστικές επενδύσεις, τζάμια, οροφές, καμπίνες, μπάνια, κουζίνες, wc και οποιονδήποτε άλλο χώρο του σκάφους.

Φυσικά η Clean ‘n’ Carry αναλαμβάνει την παραλαβή και παράδοση από το σκάφος όλου του φορητού εξοπλισμού κλινοσκεπάσματα, μαξιλάρες, σεντόνια, πετσέτες, μαξιλάρια, καλύμματα, τέντες προς καθαρισμό, απολύμανση και φύλαξη αν θέλετε για τους χειμερινούς μήνες.

Μην αμελείτε τον τακτικό καθαρισμό του σκάφους σας,. Ένας οικολογικός  επαγγελματικός
βιο-καθαρισμός, χωρίς τη χρήση χημικών, προσφέρει φρεσκάδα, καθαριότητα, υγιεινή,
υπο-αλλεργική προστασία, απαλλάσσει από δυσοσμία και προστατεύει τον εξοπλισμό σας από διάβρωση, εξασφαλίζοντας μακροζωία του εξοπλισμού  αλλά βελτιώνει και την ποιότητα ζωής στο εσωτερικό του σκάφους.

Η εταιρεία μας εξυπηρετεί καθαρισμό σκαφών σε όλες τις μαρίνες της Αττικής.

Επικοινωνήστε μαζί μας κι ένας τεχνικός μας θα επισκεφθεί το σκάφος σας, προκειμένου να σας ενημερώσει για τις απαιτούμενες εργασίες καθαρισμού, τις πιθανές εναλλακτικές λύσεις και φυσικά να σας δώσει τις απαιτούμενες συμβουλές για την σωστή συντήρηση του εξοπλισμού σας.

Ελπίζω να βοήθησα στο μέτρο του δυνατού και παρακαλώ πάντα να θυμόμαστε: «Δεν πετάμε απορρίμματα στη θάλασσα».

Φιλικά!
Απόστολος Φ. Κόγκας

Ολοκλήρωση άρθρου

Δείτε επίσης ...